Inntrykk fra medlemsmøte Onsdag 26. august 2009

26082009 RPO smlDette er det første ordinære møtet etter sommeren, og vi startet opp med en presentasjon av radioamatørenes sportslige aktivitet- radio-orientering, eller RPO / revejakt som også har vært navn for denne aktiviteten.NMRPO 6xiforedrLA6XI Knut er primus motor og formann for interesseorganisasjonen for denne sporten i Norge.

Radio-orientering er radio-amatørenes “kinder-egg” , i denne sporten får man frisk luft og litt fysisk trening ved å bevege seg i skogen, man får brukt sine strategiske evner på å legge opp det beste veivalget og man bruker hele tiden radio teknikk og bølgeutbredelse som grunnlag for sine valg….

LA6XI Knut startet opp med å fortelle litt om sportens historie, både i internasjonal sammenheng og her i Norge, før han foralte om hvorledes denne sporten utøves idag, og om forskjellene i de to båndene som benyttes ( 80m og 2m). Han hadde også med seg mottakerutstyr, slik at vi fikk se hva som benyttes på internasjonalt nivå idag. Mesteparten av utstyret er selvbygget men da gjerne på basis av byggesett.

På feltet peileteknikk fikk Kunt assistanse av LA5OM Steinar og på konkurranser og regler litt bistand av LA1KP Øivind .

Vi takker Knut for et interessant og morsomt foredrag, og ønsker velkommen tilbake ved en senere anledning.

1KP