Eyac 2016 – første løpsdag Sprintløp på Fornebu

Vinnertiden i denne klassen ble 17 minutter og 52 sekunder. Jakub Kren fra Tsjekkia vant.eyac2016 logoDa er første løpsdag unnagjort og medaljene delt ut. Dagen idag bød på mye av norsk sommervær. Under rigging av Start og Mål- områdene hadde vi noen kraftige vind, regn og haggelbyger, men “vi sto han av ” som de sier der nord. Noen telt stenger ble bøyd og vi klamret oss til resten, for at teltene ikke skulle blåse bort – så bare 5 minutter før 2 busslaster deltagerene ankom løpsområdet ute på Fornebu klarnet det opp, og det var sommer og sol nesten til siste deltager var i mål.

Nok om været – Oslogruppens medlemmer sammen med radioamatører fra Follo og Asker og Bærum gjorde en kjempeinnsats på start ved mål og ute i løypa. “Well done” TIL ALLE SOM BIDRO !

Det er skikkelig morsomt å se så mange ungdommer som har lagt ned masse trening, og har blitt virkelig gode i radiopeiling – eksempelvis hadde gutta i M16 klassen 12 sendere å peile- bestemme riktig rekkefølge og selvfølgelig løpe hele løypa på i underkant av 2 km. Vinnertiden i denne klassen ble 17 minutter og 52 sekunder. Jakub Kren fra Tsjekkia vant.  I dameklassen W16 skulle de finne 10 poster og det var ikke særig mye kortere løype – Vinneren ble Evdokia Sadofyeva fra Russland på tiden 16.03.
Vi gratulerer !

Takk til Ronny LB1LG for bilder.
Her kan dere se noen blider fra startområdet :

03072016 EYAC 2016 Start 6

Flotte forhold ute på Fornebulandet når løperne begynte å ankomme startstedet !

03072016 EYAC 2016 Start 1

Før start kontrolleres startnummer, mot kontrollbrikken Emit, som registerer alle postene løperne tar på tid-elektronisk – brikken blir lest av ved Mål. I tillegg er det et rent mekanisk “hullkortsystem” som backup dersom elektronikken skulle svikte ingentig blir overlatt til tilfeldigheter .

03072016 EYAC 2016 Start 3

Når løperne ankommer startstedet må de legge fra seg mottagerene sine. Reglene dikterer også at det ikke er tillatt å ha med mobiltelefoner eller annen kommunikasjons-elektronikk inn i startområdet.

03072016 EYAC 2016 Start 2

Til høyre en våre Norske deltagere i mesterskapet – Simen Ouff Olsen, sønn av LA6KCA fra Tønsberg, når det bare er 2 minutter igjen til start.

03072016 EYAC 2016 Start 4

En startgruppe studerer kartet rett før starten går, ikke et sekund går til spille her, Oslogruppens sekretær LB7ZG Bjørn (også påtroppende Generalsekretær i NRRL) sørger for at alt går riktig for seg.

03072016 EYAC 2016 Start 7

Dette er alvor – Har man trent hardt og reist langt, gjelder det å ha konsentrasjonen på topp – litt nærvøst og full fokus – vi deltar jo i et internasjonalt mesterskap,  og representerer vårt land – fokus og konsentrasjon før start og gjennom løpet er helt avgjørende i radio-orientering !
Prøv selv å skille på mellom sendere som sender i 12 sekunder (morse) peil til sterkeste sender, løp , finn posten, stemple, hvilken post er neste – dvs peile, løp- løp -løp og for Menn 16år klassen skal du faktiskt peile og finne 12 sendere, Vinnertiden i denne klassen ble 17 minutter og 52 sekunder. Jakub Kren fra Tsjekkia vant.  !