Velkommen til Field Day 2023 ved Trollvann

Formålet med Nasjonal Field Day er å fremme rekruttering av nye radioamatører og medlemmer av NRRL, og styrke samarbeidet mellom norske radioamatører, og å gi norske radioamatører trening i å operere portable stasjoner, uavhengig av nettspenning fra det offentlige el-nett og permanente antenner.

Helgen vil være fylt med mange aktiviteter for besøkende – både store og små. Her kan du få prøve amatørradio, tegne radio, lage trådtelefoner, bygge morsenøkler og kanskje lære deg morse. På lørdag får vi besøk av Sambandstjenesten Oslo og Øst, som viser frem utstyret i sin sambandstilhenger og her kan du få et lite innblikk i hva Sambandstjenesten holder på med. På søndag blir det en introduksjon til radiopeileorientering. Kart og kompass byttes her ut med kart og antenne, og har du lyst kan du også få låne utstyr og delta i orienteringsløp.

Oslogruppen feirer i år sitt 100-årsjubileum, og vi vil ha en liten utstilling som viser litt av gruppens lange og stolte historie.

Alle er velkomne, enten du er radioamatør eller ikke! Kom innom for en hyggelig prat!

Ta også gjerne turen innom Trollvannstua. Kafeen er åpen fra 11:00 til 16:00 hele helgen. Her kan du blant annet få kjøpt ferskt bakverk, vafler og kaffe.

Mangler du vårt jubileumskallesignal i loggen, blir det også en mulighet til det. Vi vil benytte LA4O/P under konkurransen, men fra fredag til lørdag 15:00 vil vi bruke LA4O100/P.

Vi er en gjeng med operatører som har skal delta på arrangementet gjennom hele helgen, men har du lyst til å være med på deler av arrangementet, så er det også mulig. Send gjerne en epost til lb6aj@lb6aj.net, men det er også lov å bare komme innom, både til opprigg, nedrigg og selvfølgelig ellers gjennom helga!

Her finner du kart som viser veien fra Sinsenkrysset. Teltet vil i år være plassert mellom Trollvannstua og barnebakken.

Program for Field Day 2023 blir:

Fredag 1. september:                                 

  • Etablering av QTH, rigging av telt og antenner fra 15:00 ved Trollvann

Lørdag 2. september 12:00 til 15:00

  • Tegn en radio og antenne. Kanskje har vi en liten premie?
  • Teknikk for barna: Lag din egen trådtelefon, bygg din egen morsenøkkel og test Walkie Talkie
  • Kom innom teltet vårt og prøv amatørradio
  • Sambandshengeren fra Sambandstjenesten Oslo og Øst vises frem

Søndag 3. september fra 12:00 til 15:00:

  • Tegn en radio og antenne. Kanskje har vi en liten premie?
  • Teknikk for barna: Lag din egen trådtelefon, bygg din egen morsenøkkel og test Walkie Talkie
  • Kom innom teltet vårt og prøv amatørradio

Søndag 3. september – Radiopeileorientering:

  • 12:00 Demo av Radiopeileorientering (RPO)
  • 14:00 RPO-løp (her er det fordel med joggesko/tursko da det blir litt jogging i skogen)

Field Day 2023 avsluttes søndag 15:00.