Referat fra medlemsmøte Onsdag 3. mai 2006 – DAB radio v LA2RNA Kristian og LA1KP Øivind

Det var tynt med frammøtte medlemmer denne tidlige mai kvelden. Dessverre hadde vi også fått melding om forfall fra foredragsholder. Gruppen hadde allikevel fått tak i powerpoint presentasjonene som tok for seg både grunnprinsippene i DAB radio rent teknisk, og det praktiske i forbindelse med utbygging av sendernett, dekning etc.

Vi hadde også også tilgjengelig et utvalg DAB radioer for praktisk prøve takket være LA2RNA Kristian og LA1KP Øivind.

LA1KP tok oss gjennom powerpoint presentasjonene, som ga et greit innblikk i teknikken uten å bli for avansert rent teknisk. Vi fikk også en god oversikt over de funksjonene som finnes i systemet idag, og hvilke muligheter som vil kunne komme i framtiden.

Som kjent har det vært store diskusjoner i media rundt DAB teknologien de siste ukene, og med bakgrunn i dette gikk vi også gjennom endel av de påstandene som er framsatt fra kritikere og tilhengere av dette “nye” digitale radio systemet.

Systemet er nemlig ikke så nytt som mange kanskje tror, det er faktisk hele 10 år siden Oslogruppen hadde besøk av NRK sin minibuss utstyrt med DAB radio, og hvor vi fikk være med på turer rundt i Kjelsås traktene for å høre forskjellene mellom vanlig FM radio og DAB radio i praksis.