Referat fra medlemsmøte Onsdag 17. okt 2001 – Blandt isbjørn og isfjell på Bjørnøya og Svalbard

Blant isbjørn og isfjell på Bjørnøya og Svalbard vLA4LN
Det var godt frammøte når LA8UIA Steinar ønsket velkommen til kveldens gruppe møte. Ca. 35 hadde møtt fram for å høre LA4LN snakke om sine turer til Bjørnøya og Svalbard.

Før -4LN fikk ordet hadde LA3RC og LA2QDA bedt om ordet.

LA3RC tok opp saken vedr. poststemming i NRRL, og ba om innspill på hvorvidt ideen han og et par andre hadde diskutert var noe å arbeide videre med. Denne ideen går ut på å skaffe nok underskrifter for å innkalle til ekstraordinær generalforsamling i NRRL. Den eneste saken skulle da være avstemming med tanke på å innføre poststemming. Erik mente dette var noe Oslogruppens styre skulle arbeide videre med. Det kom umiddelbart argumenter for og imot dette – og møteleder foreslo at dette kunne diskuteres videre etter det fastlagte møteprogrammet.

LA2QDA anmodet om at flest mulig meldte seg som operatører i forbindelse med årets store TV innsamling. LA1ZH trenger i år ca 20 operatører Søndag ettermiddag.
Oddvar nvnte også at DSB (Direktoratet for sivilt beredskap) var ute med forespørsel om sambandsoperatører/spesialister til innsatsgrupper som skal opprettes. Personell må være villige til å være borte i 3 eller 12 måneder, og må kunne reise på meget kort varsel.

Deretter var det klart for LA4LN og han startet med å fortelle litt om øygruppenes historie og geologi.

LA4LN har vært på mange geologiske ekspedisjoner til øygruppene, første besøk var i 1971. Han viste lysbilder og fortalte om ekspedisjonene, litt geologi, men mest om de spesielle utfordringene det har vært å kjøre radio i ledige stunder.

Tom Victor har alltid med seg HF riggen på tur, og med en radioamatør’s vilje til bare å se mulighetene, får han satt opp antenner, ordnet med strøm og kjørt radio uansett lokale forhold.

Vi takker LA4LN for et interessant og godt foredrag, krydret med selvopplevde isbjørnhistorier og bilder av vakker natur, og illustrerende bilder av antenneoppsett og høyst midlertidige shack løsninger.

LA1KP Øivind