Referat fra medlemsmøte Onsdag 11. januar 2012 – Besøk fra Sitecom AS

11012012 smlBesøk av Sitecom AS . Sitecom AS er en ny forhandler av radioamatørutstyr, med base i Oslo
Fra selskapet møtte Frank Lind (daglig leder) og Terje Hovde, LA3OHA (kontaktledd mot radioamatørene). Selskapet ble startet av Frank Lind i 2006. Han har lang erfaring fra Telebransjen og arbeidet bl. a. i Telenor.

Firmaet begynte med radio, november i fjor, for å bli leverandør også på dette området. Omsetningen var 43 mill i 2010 og det er i dag 55 ansatte i selskapet, fordelt på avdelinger i hhv. Oslo, Porsgrunn, Stavanger og Trondheim. I tillegg startes det nå opp egen virksomhet i Bergen. Sitecom er autorisert el. Installatør og har godkjennelse fra Post og Teletilsynet (PT)

11012012cProduktområdene innbefatter:
 Datanettverk og rutere
 Radioløsninger, mobilt, stasjonært og link for HF, VHF og UHF
 Fiber løsninger
 Datacomm engineering.

Sitecom har spesialisert seg på å designe løsninger og drifte disse etter installasjon.
Selskapet har eget verksted som tar service på Yaesu, Ten-Tek, Kenwood og TYT.

Ved service stilles det ikke krav om leveranse fra Sitecom, og om det har oppstått spesielle feil konfereres det med leverandørene i utlandet. Firmaet har basert seg på web-shop og de har ikke butikk. Men varer kan utleveres fra lager i Oslo, om ønskelig. Fra web shopen leveres VHF/UHF radio, HF radio, strømforsyninger, antenner, radio amatør produkter, maritim- og jakt radioer.

Sitecom leverer utstyr fra produsentene Yaesu, Kenwood, TYT, Sonetone, Ten-Tec, Diamond, Sommerkamp, Tennadyne og Qubex.
Selskapet meddelte at det var stor interesse for 6 meter antenner og spesielt Quader. LA9XV etterlyste bedre talesyntese løsninger for blinde og svaksynte.

Sitecom hadde med seg flere produkter som ble sendt på rundgang for beskuelse.
Oslo gruppens medlemmer fikk også et meget godt introduksjonstilbud, og flere benyttet anledningen til å skaffe seg en prisgunstig 4 m. transceiver.

Takk til Frank og Terje for introduksjonen. Vi radioamatører hilser flere aktører i markedet velkommen. 31 medlemmer møtte opp denne kvelden. Påls vafler var noe godt stekte, men smaken var den samme gode.

LA3PK

11012012b            11012012a