Referat fra medlemsmøte 02. februar 2011 – Kenwood TS-590 fra en brukers side v/LA8XM Trond

02022011 TS590 smlKenwood lanserte en ny HF rig i slutten av 2010 , LA8XM har hatt riggen i shacken noen uker og fortalte om sine erfaringer med denne riggen ut fra en brukers ståsted .

02022011 la8xm la5fra mote aGruppens formann LA5FRA Paul ønsket de tilstedeværende velkommen til kveldens møte, hvor vi har vært så heldige å få LA8XM Trond til å fortelle om sine brukererfaringer med denne nye HF riggen fra Kenwood.

Før Trond slapp til minnet Paul medlemmene om at vi nå er QRV med spesialkallesignalet i forbindelse med Ski VM i Oslo – LM11SKI –

For å få lov til å kjøre med dette “callet” og dermed kunne sitte i den “hotte” enden av pile-up’en må du kontakte stasjons-sjefen LA4VRA Rune. Rune er ansvarlig for koordinering av bruken av kallesignalet.

Det er alltid spennende når det kommer nye HF rigger på markedet, og Kenwood er ikke den produsenten som introduserer nye rigger “hele tiden”. Desto mer spennede når denne produsenten kommer med noe nytt.
LA8XM Trond har hatt denne riggen i shacken noen uker, og har som den aktive radioamatøreren har er, allerede høstet solid brukererfaring med denne nyvinningen fra Kenwood
Trond startet med å fortelle litt om sin start som radioamatør og viste også bilder fra sitt hjemme QTH i Nord-Norge tidlig på 70 tallet.

02022011 la8xm moteb

Trond er en svært erfaren DX’er og en av de få her i landet som har kjørt og fått bekreftet det som er av IARU land her i verden. Trond er CW mann og setter høye krav til en HF rig når det gjelder å løfte opp signalene til skjelden DX i kjempe “pile-up’s” .

Erfaringene med TS-590 var i så måte svært positive – mottakeren i denne riggen imponerer på de tradisjonelle HF båndene, og står ikke tilbake for langt dyrere stasjoner når det gjelder storsignalegenskaper og filtre. Riggen er ikke like god på på de såkalte WARC båndene, hvor mottakeren av en eller annen grunn benytter annen teknologi og har gode egenskaper men ikke i toppklasse.

Riggen er også brukervennlig, og Kenwood leverer nok en gang en rig med gjennomtenkte løsninger når det gjelder praktisk bruk.

Kjempetakk til Takk til Trond for en inspirerende kveld og et godt innblikk i hvor TS-590 virkelig er imponerende god -og også hvor den presterer mer på på det jevne.

1kp

02022011 ts590

02022011 ts590bak