NRRL’s field day 2 – 3 september 2000 – LA4O var med

NRRL’s nasjonale field day 2 – 3 September.

Oslogruppen deltok også i år på nasjonal field day, her følger en stemmningsrapport fra Erik LA1HKA

Bilder følger etterhvert

L A 4 O F i e l d D a y 2 0 0 0

Som tidligere år hadde vi i Oslogruppen bestemt oss for å kjøre årets fieldday i fra Grefsenkollen.
Årets forberedelser var noe redusert i forhold til tidligere år grunnet noe mindre deltagelse og også mer rutine på oppsett av radioutstyr og diverse andre remedier som hører en skikkelig Field Day til.
Det meste av kommunikasjonen i forkant, gikk på e-mail da vi alle er tilgjengelige på forskjellige tider av døgnet. Etter iherdig mailing og informasjon om Fieldday på QST-Oslo endte vi opp med en håndfull ivrige operatører.
Lørdagen kom og Rune LA7UCA, Rasmus LB8EE og Torstein LA1AKA begynte å rigge opp telt , antenner og annet utstyr. Været som var meldt for lørdagen var ikke det beste og vi så for oss det verste, men selve riggingen gikk bra tross mye vind når diverse dipoler skulle skytes opp i trærne med pil og bue. Startskuddet for selve contesten gikk og LB8EE gikk i gang med å kjøre, forholdene for vår del var ikke det aller beste vi har opplevd, men slikt forandrer seg jo veldig fort i vår “bransje”.
Ved 17:00 tiden kom Eirik LA1HKA kjørende og hjalp til med å sette opp den siste antennen. Da var vi QRV på nok et bånd. Christan LC5XAT kom også etter hvert og gjorde en innsats foran radioen. Etter som tiden gikk kom kontaktene ned på papiret og stemningen steg. Men aktive FD operatører må jo også ha mat og en grill ble raskt satt i gang. Grunnet mye vind og kulde ble det meste av maten fortært inne i teltet. Der hadde Rune sørget for en parafinovn og vi hadde en fin og jevn temperatur hele natten. Midt i matlagingen kom Erik LA6PHA og var klar for å gjøre en hederlig økt. Sammen fant vi ut at vi hadde noe problemer med den ene antenna og i mørket satte vi i gang med ny wire og loddebolt, resultatet ble ikke helt som ønsket men det virket i alle fall noe bedre.
Natten kom og 80 metern ble virkelig aktiv og det ble skikkelig moro å kjøre radio. I alle fall for de som var våkne, for tross mye støy fra aggregat og lignende er det ikke uvanlig å bli trøtt om natten. Det resulterte i at det var bare Erik som klarte å holde PA-trinnet varmt gjennom hele natten. Da morgenen kom var vi utvilt og klare for en ny innsats mens Erik gjorde kort prosses og la seg for å sove. Værgudene smilte til oss og frokost lagd på primus ble fortært i solskinn. Poengjakten fortsatte utover dagen og da klokka passerte 13:00 var vi godt forsynte å begynte å pakke sammen utstyret. Alle var enige om at det hadde vært en fin FD tross noe liten deltagelse. Men den harde kjerne er sikkert på plass neste år også.

Takk for oss i LA4O/p

LA1HKA Eirik Kristiansen