Møtereferat fra fra møte 04. oktober 2000 – APRS ved LA8FCA

Hele 28 interesserte hadde funnet veien til gruppelokalet denne regntunge høstkvelden. Etter at kaffe og kaker var fortært kunne formannen LA9JHA ønske velkommen.

Hun ga så ordet til LA8FCA Steinar som med litt bistand fra undertegnede sto for kveldens faglige program.

Kveldens tema var APRS, eller automatisk posisjonering og rapporterings system. Steinar viste først en overhead presentasjon med grunnprinsippene ved APRS og hva systemet kan brukes til. Deretter gikk han over til live demonstrasjon av systemet på storskjerm ved hjelp av videoprojektor.

Han hadde alliert seg med LA2QDA Oddvar som ble sendt ut i regnet medbringende 2m med innebygget TNC og GPS mottaker. På detaljert orienteringskart kunne vi så følge Oddvars tur i skogen rundt Linderudkollen.
Steinar kom også inn på de forskjellige mulighetene APRS gir oss radioamatører i forbindelse med sambandsopprag, nødsamband osv.
Videre fortalte han om oppsett, hva de forskjellige iconer og menyvalg har av muligheter, og hvor enkelt det egentlig er å komme igang på APRS dersom man kjenner til vanlig packet radio.

Det var stor interesse blant tilhørerne, og praten og diskusjonen gikk livlig rundt temaet APRS etter at selve møtet var over.
Dette resulterte konkret til at endel interesserte planlegger å samles i gruppelokalet den 8. November for å diskutere mulig oppbygging av APRS noder i Oslo området.
(følg med på datakommunikasjonssidene)

LA1KP Øivind