Sambandsoppdrag gjennomført helgen 20 – 22 juli 2007

22072007 bat race smlI forbindelse med offshore race i Arendal, gjennomførte Oslogruppen APRS posisjoneringsoppdrag.
Oppdraget gikk ut på å vise posisjoner til bl.a. rescue-båter, slik at racecontrol har oversikt på hvor de redningsressursene befinner seg til enhver tid.

Dette gir løpsledelsen god og fullstendig oppdatert oversikt når det gjelder plassering av rescue- og andre sikkerhets-båter. Rescue-båtene har dykkere ombord.

En del av oss(la7upa, la1kp, lb6ae, lb9ge, la8fca) jobbet på spreng med å få klargjort APRS-enheter for båtracet. Vi var som vanlig litt sent ute, men Torsdags morgen 0400 ble utstyret lastet i bil for frakt ned til Arendal. I Arendal ble det rigget opp 13 enheter på rescue-båter med flere. + enda noen til ble rigget på lørdag. Totalt 16 enheter ble raktet nedover. De eneste problemene har vært med de gamle enhetene. Det vil derfor bli nødvendig å oppgradere disse til moderne standard.

Vi hadde 3 mann (la2rna,la6mw, la2gla) fra Oslogruppen på plass i Arendal for gjennomføring av oppdraget.
Foreløbig fornøyde “kunder” tyder på at vi kan sette av denne tiden fremover de neste 5 år som et fast oppdrag i Arendal.

Som følge av dette oppdraget, ser det ut til at vi også vil få bestilling på samme type oppdrag til Offshore-1 i helgen 10-12 August i Oslo. Dette er et Internasjonalt verdensmesterskap, Norwegian Grand Prix, i Offshore Class 1.

Men jeg ønsker allerede nå tilbakemelding på om DU kan delta i bygging i forkant eller på selve oppdraget eller begge deler.

73 de
LB9GE Trond
Nåes på RU7(434.775)

PS. det ser også ut til at vi får et tidligere nevnt oppdrag i forbindelse med NM i førstehjelp for Røde Kors 24-26 august.