Oslogruppen bidro med APRS posisjonering for NM i førstehjelp

26082007 APRSI forbindelse med NM i førstehjelp i Fredrikstad helgen 24-26 august gjennomførte gruppen posisjoneringsoppdrag med hele 20 APRS stasjoner.
Sambandsoppdrag gjennomført helgen 24-26 August 2007.

I forbindelse med NM i førstehjelp ved Kongsten Fort og i Gamlebyen, Fredrikstad, gjennomførte Oslogruppen APRS posisjoneringsoppdrag.

Oppdraget gikk ut på å utstyre 20 lag med APRS, samt presentasjon av lagenes posisjon på storskjerm. Det var bla. nattorientering i skogen. APRS var med på å gi stor stemning i salen, da publikum kunne se på skjermen og følge med på sine lag’s plasseringer og rekkefølge under løpene.

Dette var en del flere enheter enn gruppen har tilgjengelig, og følgelig måtte vi ut på bygda for å låne radioer for å håndtere oppdraget. Takk til de som velvillig lånte ut sine radioer.

APRS kitet besto av Kenwood TH-D7 radio, GPS, 12V batteri og ekstern hjemmebygget antenne. Dette utstyret ble plassert i ryggsekker. Vi valgte, av hensyn til antennestørrelsen, og kjøre oppdraget på 70cm, med hjelp av Digipeater. Noe som viste seg og fungere bra.

Vi hadde hele tiden 5 mann på plass i Fredrikstad (LA9YKA, LA7RPA, LA2RNA, LA6MW, LA2GLA og LB9GE) for gjennomføring av oppdraget.

Jeg vil spesielt få takke dere som har stilt opp i dagene før oppdraget med bygging av antenner, APRS-kit og tilpasning av utstyret. Uten dere hadde ikke dette latt seg gjennomføre.

Vi som har deltatt i oppdraget håper og tror dette kan være spiren for et fruktbart samarbeide med bla. Røde Kors og andre organisasjoner i FORF.

Du finner mere om arrangementet på www.redcross.no.

73 de
LB9GE Trond
Nåes på RU7(434.775)