Referat fra medlemsmøte Onsdag 30. okt 2002 – LA3ZA Sverre forteller om Elekraft 2K

LA3ZA Sverre forteller om Elecraft K2 HF rig i byggesett

30102002 3ZA bGodt frammøte denne onsdagskvelden med ca 30 tilstede. Formannen åpnet møtet og minnet om det førstkommende mandag blir sambandsmøte.
Deretter ga han ordet til LA3ZA Sverre som skulle fortelle om Elecraft K2 -HF rig i byggesett.
(Bildet til høyre viser Sverre, med sin K2)

Sverre startet med å fortelle litt om sin bakgrunn, før han gikk i gang med presentasjonen av Elecraft utstyret.
Elecraft har sitt utspring i QRP miljøet i California – og med modellen K2 har firmaet konstruert en HF rig med svært gode tekniske spesifikasjoner. Som nevnt kommer denne stasjonen som byggesett, og det finnes en god del tilleggsutstyr som man kan montere etterhvert som behov og ønsker oppstår.

Selv om byggesettet i utgangspunktet er en QRP rig er det utviklet matchende løsninger, som 100 watt utgave, automatisk antenne tuner mv.

Byggesettet tar i størrelsesorden 50 timer og bygge. Det er et innebygget system for trimming og justering, slik at det ikke er nødvendig med noen instrumentpark for å sette igang å bygge.

Ved hjelp av PC og projektor presenterte Sverre rig, tilbehør og muligheter på en utmerket måte. Vi fikk også høre litt om andre mindre byggesett Elecraft leverer, bl.a. en enkel 4 bånds ren CW rig.

Avsluttningsvis fikk vi også høre litt om andre små QRP byggesett som er tilgjengelige på markedet.

Foredraget viser at det klart er mulig for oss radioamatører å bygge fullgode HF transceivere hjemme uten å være elektroingeniører.
Mange spørsmål og endel diskusjon etter møtet viser at dette fenget -og forhåpentligvis gir et puff til at flere kan komme igang med selvbygging.

Takk til Sverre for interessant foredrag !

30102002a

Godt frammøte denne onsdagskvelden.

 

LA1KP Øivind