Referat fra medlemsmøte Onsdag 26. september 2007 – APRS i praksis v/ LA6IM Hans

26092007 APRS2 smlDenne kvelden hadde vi besøk av LA6IM Hans. Hans holdt foredrag om det aktuelle temaet APRS i praksis.
LB9GE ønsket de 21 frammøtte velkommen og startet opp med å informere om:

Vervekampanjen til NRRL som nå er igang

Deretter gikk ordet til LA6IM Hans som skulle holde foredrag om praktisk bruk av APRS. Han innledet med å fortelle om sine opphold på Island med forsvaret som arbeidsgiver og hvordan han i TF land fattet interesse for APRS.

For detaljert informasjon om APRS oppsett og bruk kan nettsiden www.aprsla.net som LA6IM står bak sterkt anbefales.

LA6IM kom innpå hvilken muligheter vi har for å sende og motta APRS signaler både gjennom bruk av radio, TNC og PC.
Vi fikk også en innføring i hvordan en APRS stasjon skal settes opp for å kunne fungere mest mulig effektivt, samt hva man kan bruke APRS til i form av sending av meldinger, værstasjoner osv.

Det ble også gitt en rask innføring i hva det digitale systemet D-star er, hvilken radioer man kan bruke og hvilke muligheter og begrensninger som ligger i systemet. En av utfordringene ligger i å skape gode gatewayer mellom tradisjonell APRS og D-star. Heldigvis kunne Hans fortelle at det allerede utviklet programvare løsninger som ivaretar denne utvekslingen av trafikk.

Vi fikk også høre litt nyheter vedrØrende APRS og LA digital User Group, som er tenkt revitalisert på tuftene av den inaktive interessegruppen LAPRG, samt at NRRL vurderer å oppnevne en Manager for digital kommunikasjon.

Det ble ikke kjørt noen “live” demo av APRS programmer under selve fordraget, men Hans viste noen muligheter rundt Internetbaserte APRS servere i etterkant av møtet.

LA7RPA Marius