Referat fra medlemsmøte Onsdag 17. april 2002 – Introduksjon til ATV v/ LA9EEA Marius

Godt frammøte med vel 30 tilstede denne fine vårkvelden på Linderudkollen.

Etter at kaffen og julekaken var servert åpnet formannen møtet, og informerte litt om aktuelle aktiviteter og annen lokal informasjon. Så var det klart for kveldens program:

LA9EEA Marius hadde sporty tatt oppgaven med å fordra om amatørradio TV i Oslogruppen på kort varsel !

Vi fikk høre om hva slags utstyr som er nødvendig for å bli QRV på ATV, vi fikk også en innføring i de teoretiske prinsippene som benyttes i ATV. Marius forklarte hvordan man enkelt kunne bli QRV på ATV , ved å benytte utstyr som mange allerede har liggende og hvordan vi enkelt kan bygge antenner med masse gain. Marius har vært QRV på ATV med selvbygget en god stund allerede og kunne fortelle om et aktivt ATV miljø i Tønsberg.

Det er tydelig at ATV er et område hvor vi radioamatører fortsatt kan bygge eget utstyr og eksperimentere.

Marius holdt sitt foredrag i en frisk og lettfattelig form, noe som svært mange av tilhørerene ga utrykk for at de satte pris på.

Forhåpentlig kan dette møtet være en start på å få etablert et ATV miljø også i Oslo-gruppen, og dersom det er interesse for det,  vil styret sette av 1 eller 2 mellomliggende onsdager til høsten, hvor ATV blir tema.

De som er interessert i å få vite mer om ATV kan også ta turen til Tønsberg 15 mai, hvor det er planlagt et møte med bl.a. praktisk bruk av ATV utstyr.

Vi takker Marius for et godt og informativt foredrag !

LA1KP