Referat fra medlemsmøte Onsdag 12. mars 2008 – Wavenode -SWR med nogo attåt v/LA1KP

12032008 Waven smlWaveNode – SWR instrument med “nogo attåt”.

Øivind LA1KP fortalte om og viste dette instrumentet som kan monitorere inntil 4 antenner samtidig. Øivind fortalte også litt om på utviklingen på sin remote styrte HF stasjon.
Etter at formannen hadde ønsket velkommen gikk ordet til Øivind som fortalte og viste WaveNode WV-2- SWR instrument med “nogo attåt”.

Wavenode instrumentet kan monitorere inntil 4 antenner samtidig, og har adskillig flere funksjoner enn akkurat det å monitorere SWR. Øivind startet med en kort power point presentasjon som tok for seg de grunnleggende funksjonene før han gikk over til en “live DEMO”.

Wavenode controllerI tillegg til å fungere som SWR meter er dette instrumentet også ett Watt meter, det kan monitorere spenning og strømtrekk. Den medfølgende PC programvaren gjør at man også kan få statistikk for utgangseffekt over tid, SWR kurver. Man kan også studere modulasjon mv. dersom man har anskaffet de probene som har uttak for dette. Instrumentet kobles til PC via en USB port.

Demo effekten slo litt til i og med at på den bærbare PC-en med Vista operativsystem skjedde endel heng.
Noe Øivind ikke har hatt problemer med på XP maskin.

Øivind fortalte også litt om det som har skjedd av utvikling når det gjelder hans remote styrte HF stasjon, på de snaue 2 årene som har gått siden han demonstrerte dette i guppen første gang.

Det viser seg at det nå er ennå enklere å koble opp en remote stasjon, bl.a. ved at det nå lett kan etableres VPN nett via en gratistjeneste som heter Hamachi. Med god nettverksforbindelse er det nå også greit å kjøre CW (bare det ikke blir High Speed) remote.

Av andre forbedringer i tillegg til WN-2 nevner vi forbedret styring av 220volts brytere via Nettverksbaserte brytere. Øivind har fortsatt planer og jobber videre med oppbyggingen av sin remote site.