Referat fra medlemsmøte 21. feb 2001 – Karibiske netter J6/LA4LN og J73ALN

Hele 32 medlemmer hadde møtt fram for å høre LA4LN fortelle om sin radio ferie i Karibien.

Jeanette åpnet møtet og ønsket velkommen. Først etterlyste hun og LC5XAT flere deltagere til APRS sambandet Oslo-gruppen skal gjennomføre førstkommende helg.

Deretter ga hun ordet til LA4LN Tom Victor.

Tom Victor og Siri (LA2SR) besøkte St.Lucia og Dominica i Julen, og som vanlig på sine reiser hadde de med seg full HF utrustning i tillegg til vanlig feriebagasje.

Tom Victor startet med å vise litt statistikk fra sin “radioaktivitet”, bl.a. hadde han kjørt ca. 70 % CW, 12 % SSB, 16 % RTTY og ørlite grann FM . 23 % av QSO’ene var kjørt på 12m , 17 % på 40m og 16 % på 6m.

En lydhør forsamling fikk høre om radiokjøring, byråkrati, bølgeutbredelse, antenne konstruksjon og oppsett. LA4LN illustrerte også på en fin måte hvor lite som egentlig skal til av utstyr for å kunne operere fra forskjellige ferie QTH’s med svært godt resultat. Her som ellers -grundige forberedelser og en dreven radioamatørs improvisasjonsevne gir resultater.

I tillegg til de mer radiorelaterte historiene fikk vi også høre om og se lysbilder fra øyene. Masse vakker natur, vulkaner og fisker, men det var også interessant og se noen bilder fra de sidene av øyene som ikke er typiske prospektkort motiv.

Takk til Tom Victor for en interessant DX og reiseberetning.

LA1KP Øivind