QTH for Field Day 2024

Når, hvor og hvem?

Nasjonal Field Day blir fra fredag 6. september til søndag 8. september. Stedet blir Trollvannstua i Grefsenåsen. Vi ønsker velkommen til medlemmer av Oslogruppen, rekrutter, kursdeltakere og andre interesserte!

Hva er Nasjonal Field Day?

Nasjonal Field Day er en aktivitetskonkurranse hvor formålet er å fremme rekruttering av nye radioamatører og styrke samarbeid mellom norske radioamatører, og gi trening i å operere portable stasjoner uavhengig av nettspenning fra offentlige el-nett og permanente antenner. Samtidig som Nasjonal Field Day arrangeres i Norge, arrangeres det Field Day i andre land i IARU Region 1.

I fjor var vi ti operatører som var samlet for en minnerik helg. Ved Trollvannstua rigget vi opp med et stort operatørtelt, satte opp 4 radiostasjoner, diverse antenner og benyttet et stort aggregat på 7 kW. I tillegg til mange QSOer, ble det arrangert radiopeileorienteringsløp, vi fikk besøk av Sambandstjenesten Oslo og Øst som viste frem sin sambandsvogn, arrangerte aktiviteter for publikum og hadde veldig mange besøkende innom.

Hvor melder jeg min interesse?

Fyll inn skjemaet HER hvis du har lyst til å delta. Dette er ikke en bindende påmelding, men vi vil gjerne ha informasjon fra potensielle deltakere så snart som mulig.

Vi kommer tilbake med mer informasjon senere.

Spørsmål og svar om Nasjonal Field Day

Kan jeg bidra hvis jeg er helt ny til radioamatørverdenen?
Absolutt! Nasjonal Field Day er en flott mulighet til å lære fra mer erfarne medlemmer. Din entusiasme og vilje til å lære er det viktigste!

Må jeg ha lisens for å delta?
Nei, du kan være med selv om du ikke har lisens. Er du lisenskursdeltaker eller interessert i amatørradio, er du velkommen til å være med!

Må jeg være med hele helgen?
Nei, vi setter pris på alle som er med og bidrar, uansett om det er et par timer eller hele helgen.

Må alle ha med egen radio?
Nei, vi setter opp felles stasjoner og felles antenner.

Må jeg kunne CW?
Nei, vi kjører alle modes, men kanskje du vil begynne å lære morse?

Må jeg overnatte i telt?
Nei, du kan sove hjemme om du ønsker det. I fjor sov mange i telt og hengekøye, mens andre overnattet hjemme.

Finnes det parkeringsmuligheter ved Trollvannstua?
Ja, det er en stor parkeringsplass like i nærheten.

Hva skal jeg ta med meg hvis jeg planlegger å delta hele helgen?
Forslag til pakkeliste blir sendt til påmeldte deltakere når arrangementet nærmer seg.

To grupper?

Oslogruppen har på medlemsmøtet 10. april og senere nevnt muligheten for å kjøre to gruppeaktiviteter samtidig under Field Day. Altså et stort arrangement ved Trollvann, hvor vi fokuserer på bredde i aktivitetene med noe for alle, fra nybegynnere til erfarne, inkludert RPO-løp og publikumsaktiviteter. Og en konkurransegruppe, for de som ønsker å oppnå høyest mulig poengsum med intensiv konkurransedeltakelse.

Oslogruppen har bestilt kallesignalet LC4O (vi har også LA4QRP), og det vil være mulig å ha to arrangementer i regi av Oslogruppen samtidig. Dersom du er veldig interessert i å delta i en konkurransegruppe og kunne tenkte deg å ta ansvar for å arrangere noe slikt, så ta kontakt så snart som mulig.

Foto: LB8IH