Møte Onsdag 8. september 1999 – Trap-antenner v/ LA9YF

Det var godt frammøte på Linderudkollen denne Onsdagen, til tross for landskamp i fotball og gardens drilloppvisning nede i sentrum.

LA9YF Knut innledet sitt foredrag om trap antenner  med helt grunnleggende teori om hva en trap er og hvordan disse er bygget opp.

Han tok så for seg de mest kjente trap antennene som W3DZZ og G8KW og LA1IC, viste fram eksemplarer av slike traps og gikk igjennom teorien bak multi trap antenner.

Vi fikk høre om fordeler og ulemper ved å benytte trap antenner, og Knut viste også hvordan man relativt enkelt kunne bygge sine egne traps med bruk av plastrør og coax.

Som den ivrige “antenne mann” Knut er, viste han også eksempler på traps han hadde laget selv, og demonstrerte hvordan man med enkle midler lager traps selv, avstemmer disse til riktig frekvens og dermed lager  gode multibånd antenner selv.

Mange spørsmål underveis viste at antenner  er et tema som fenger, og at det alltid er noe nytt å lære når LA9YF øser av sin lange erfaring med bygging av og eksperimentering med antenner.

-1KP