Inntrykk fra Oslo skaperfestival 7. og 8. september

Oslo skaperfestival ble arrangert på Deichmann hovedbibliotek i Oslo disse dagene, og Oslogruppen var tilstede med stand.
Oslo Skaperfestival arrangeres av Deichman Hovedbibliotek, Norsk Teknisk Museum og Norway Makers i samarbeid med Tekna, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, Naturfagsenteret og Sparebankstiftelsen DnB.

Etter betydelige anstrengelser for å få flere medlemmer fra Oslogruppen til å stille opp og bidre ble det til slutt LA7WRA Peter og LA4GF Frode som representerte Osloguppen, i tillegg var LA4ZCA Torbjørn innom noen ganger.
Vi deltok bare på lørdag 8. sept. Vi rigget oss til i Deichmanske hovedbibliotek fra kl. 0900 med antenner, transceivere, CW øvingssett, faner og flagg etc.
Publikum kom kl. 1000, festivalen ble avsluttet kl. 1700.

Vi oppdaget tidlig at radiokommunikasjon fra inneantennene var i praksis utelukket på samtlige bånd.
Et unntak var at vi ble hørt på 20m via WSPR på Kanariøyene pluss et par andre steder, men det ble ingen to-veis kontakter.

Vi benyttet istedet en SDR stasjon fra Sverige, og kunne vise hvordan signalene kom inn på waterfall, noe som er visuelt og viser aktivitet på båndene på en lettfattelig måte.
Publikum var mye familier med barn i alderen 1 til 12 år, samt enkelte voksne.

Vi hadde godt med besøk, men konkurransen om oppmerksomhet var tøff. LA1KG Håvid hadde rigget til en svær robot like bortenfor, som durte og gjorde mye rart, bl. annet delte den ut sjokoladebiter. Lang kø der !
Overalt var det aktivitet med saker og ting som beveget seg, en del “Multimakers” var i sving og laget smådeler av plast, droner var populært, og mye mer.

Vi tegnet ingen nye medlemmer der og da, men flere var interessert i kurs. Vi får se hva det blir til. 

Takk for bilder og tekst fra LA4GF Frode

 

Skaper 2018 4

Morse er stadig populært – her praktisert med 3D printet Keyer og morsenøkkel – helt i Skaperfestivalens årnd.

Skaper 2018 2 

Vår formann Peter viser mottak av radiosignaler i Waterfall på PC- skjerm !

 

Skaper 2018 3

Spennede å prøve morse !