Referat – NRRL Vintertest fra Rommen som LA4O100

Det var i alt 9 medlemmer som var innom klubblokalet i løpet av helgen, og det ble både rigging, contestkjøring og masse hyggelig radioprat!

Vi startet helgen før med god ledelse av LA8FTA Bill, og fikk satt opp N1MM+ i nettverk for logging av to radiostasjoner. Fredagen før konkurransen ble det rigget en ekstra antenne – en Windom, fra hjørnet av taket og ned mot “festplassen” der vi holder til ved sommeravslutningene. Etterhvert rigget vi også en EFHW (Multiband End Fed Half Wave Antenna) som tok inn mindre støy og mer signal enn Windom’en. Disse antennene ble tilkoblet klubbens IC-7300 med Juma PA-trinnet, og vi gikk ut med 400-500 Watt på 80m – fra møterommet. 40m-båndet ble dekket fra shack’en med IC-7610, Expert-trinnet på 400-500W tilkoblet loop-antennen på taket. 

Støyen på Rommen setter noen begrensninger – spesielt på 80m, men vi endte til slutt opp med 62 kontakter og en riktig hyggelig helg. Operatører var LA7IJ Truls, LB0HI Truls, LB6EJ Thor og LB8IH Fredrik samt bistand fra rekruttene Carl-Frederik og Nils Ivar. Vi kjørte i klasse C1, Multioperatør, Multi TWO, utgangseffekt opp til 1000 W.

Det er mye læring i contestkjøring og rigging, og vi hadde invitert spesielt siste sesongs kursdeltagere. Et par av de tok turen innom og det var hyggelig. NRRL-testene egner seg veldig godt for ferske radioamatører, da det foregår på norsk og “trøkket” er ikke like intenst som under internasjonale tester. Oslogruppen spanderte kaffe, kaker og litt smågodt som bidrag til den gode stemningen.

Hvis du ikke fikk med deg denne testen – og synes dette ser moro ut, bør du huke av tredje helg i november – den 18. og 19. Da gjentar vi arrangementet i forbindelse med NRRL Telefonitest.

Takk for oppmøtet!
LB8IH Fredrik og LA7IJ Truls

Foto: LB6AJ Eskil, LB8IH Fredrik, LA7IJ Truls