Referat fra medlemsmøte Onsdag 22. oktober 2008 – Inntrykk fra VM i RPO i Korea

22102008 VM RPO korea smlVi fikk se film og høre LA5OM, LA6XI og LA1KP fortelle fra Verdensmesterskapet i Radioorientering som fant sted i Korea i tiden 2 – 7 september 2008.
Medlemsmøtet denne Onsdagen hadde samlet bortimot 30 medlemmer når formannen LB9GE Trond ønsket velkommen klokken 19:35.

 

Trond orienterte først om den forestående dugnaden førstkommende Lørdag, hvor det er planer om å få montert HF beemen på masten som kom opp sist helg.

VM RPOaVerdensmesterskapet i Radio-orientering 2008 ble gjennomført i Sør Korea med KARL (Korean Radio Amateur League) som ansvarlig arrangør. Norge hadde med 7 løpere i tillgg til LA2RR Ole som representerte IARU og Kjetil som var gjest.

Norge gjør seg gjeldene i denne sporten også i internasjonal sammenheng, noe sølvmedaljen til LA9NGA Jon og LA0HO Thomas i lagkonkurransen (M40) på 2m viser.

LA5OM Steinar og LA1KP Øivind hadde tatt endel video som var redigert sammen til en ca. 20 minutter lang film. Men før vi fikk se filmen fortalte Steinar litt om hva RO sporten ( tidligere kalt RPO og revejekt) er og hvor enkelt og morsomt dette er når man først kommer igang.

Etter denne introduksjonen til sporten fra Steinar gikk ordet til Øivind, som fortalte litt om det organisatoriske bak gjennomføringen av et så stort arrangement som et VM i RPO faktisk er.

Med 30 deltagerland og ca. 400 deltagere er det mye som skal klaffe både når det gjelder transport, bespisning, innkvartering og ikke minst gjennomføringen av selve konkurransene.
Assistert av Knut fikk tilhørerne et raskt og greit innblikk i hva som kreves.

Filmen til Steinar og Øivind var i HD kvalitet og ga et fint innblikk i hva som foregikk rundt mesterskapet. Det var også fint å se at KARL hadde så mange entusiastiske radioamatører med som frivillige funksjonærer.

Takk til Steinar, Øivind og Knut for et interessant møteprogram.
VM RPO2

 

 

 

 

 

 

God innsats fra LA9NGA Jon og LA0HO Thomas i M-40 klassen resulterte i lagsølv til Norge på 2m

 

1kp