Referat fra medlemsmøte Onsdag 02. april 2003 – Web design -internett

Møtet begynte med at sambandsmanager LA7UCA Rune kom med en påminnelse om at Oslogruppen også i år har påtatt seg å bidra med resultatsamband på Holmenkollstafetten. Årets vaktreste eventyr går av stabelen søndag 11. mai og han oppfordret alle som er interessert om å ta kontakt.

Deretter overtok LA4PGA Trond ordet, og minnet om at det skal være en beredskaps øvelse i påsken. Det er bruk for operatører til å betjene bl.a. gruppestasjonen på LA4O. Han henviste også til sambandsmøte førstkommende mandag 7. April. i gruppelokalet på Linderudkollen.

Han overlot så til LA6WW Hans som skulle holde foredrag om Webdesign/Internet. Hans begynte med å si at det denne gangen ble et improvisert foredrag, siden det for tiden er litt tørke på foredragsholdere.

Han gikk deretter over på en presentasjon av hvordan Internet fungerer når man skal ”surfe” på weben. Begreper som ISP, TCP/IP, DNS, FTP med flere ble forklart. Deretter gjennomgikk Hans oppbygging og strukturering av en webside/site. Han viste eksempeler på hvordan dette kan gjøres med MS FrontPage, og laget en demoside med rammer, bilder og eksterne linker. Det ble også vist noen eksempler online via oppkobling på mobiltelefon.

Til slutt ble det demonstrert hvordan men overfører websiden til serveren.

Det kom mange spørsmål og kommentarer fra salen så det var klart at emnet falt i smak. Selv om det ved første blikk kan se innfløkt ut vil nok dagens foredrag gjøre inngangsterskelen til egne hjemmesider overkommelig for mange av de frammøtte.

LB6AE Rune

02042003 mot0204

På bildet ser vi LA6WW forklare oppbyggingen av WEB sider, eksemplet er selvfølgelig NRRL’s sider (foto: LB6AE Rune)