Referat fra medlemsmøte 24. oktober 2007 – Kenwood TM D710 v/LB9GE Trond

24102007 TMD 710 smlDenne Onsdagen var programmet todelt. LA3ST Stein fortalte om hva som har skjedd med Ekeberg Hovedgård siden tiden dette lokalet var aktuelt for LA4O, og LB9GE Trond tok for seg Kenwoods nye rig TM-D710.
Formannen ønsket velkommen og ga ordet til LA3ST Stein.

Stein har fulgt med på utviklingen på Ekeberg Hovedgård i tiden som har gått siden dette lokalet var aktuelt som møtelokale for LA4O. Gjennom beskrivende bilder og ord fikk vi se og høre om utviklingen.

Fra at hele bygningen ble pakket inn i plast og panel og gulv åpnet, og fram til dagens status hvor hele bygningen er demontert stokk for stokk, murstein for murstein, merket , og deretter sendt til Trondheim for å bli restaurert.
Kommunens plan er så at bygningen igjen skal settes opp når dette arbeidet er ferdigstilt……

24102007 tm d710 9geSom noen sikkert har fått med seg har Kenwood nå kommet på markedet med en ny 2m/70cm mobilstasjon som etterfølger til den populære TM-D 700. Denne nye stasjonen har fått navnet

TM-D 710. LB9GE Trond har anskaffet en slik og tok for seg funksjonalitet og spesifikasjoner. Dette vist opp på storskjerm via prosjektor og video kamera.

Stasjonen er en ekte dual bander med muligheter for 2 x 2 m, 2 x 70 cm eller altså 2m/70cm. Stasjonen har innebygget TNC og har masse funksjonalitet i forbindelse med APRS.

Stasjonen har separat radiodel og betjeningspanel med et relativt stort og informativt display. Den har tilkoblinger for GPS mottaker, er forberedt for Echolink. Et tilhørende PC program gjør det relativt enkelt å programmere memory kanaler og å utnytte profil funksjonaliteten som gjør at man har tilgang til forskjellige oppsett avhengig av brukssituasjonen.

-1kp