Melding om Silent key – LA3YA Carsten Fleischer

LA3YA SKEn av Oslogruppens eldste medlemmer Carsten Fleischer, LA3YA, gikk silent key fredag 3 juni i en alder av 92 år.

Carsten tilhørte den gruppen norsk ungdom som ”la seg ut” med okkupasjonsmakten under krigen. Som 16 åring drev han illegal produksjon av små radiomottakere til motstandsfolk.
Dette ble avslørt og han måtte rømme til Sverige. Der ble han utdannet til radiotelegrafist.

Etter frigjøringen ble han beordret til DKT i Trondheim for sammen med LA2H å bygge opp en militær radiostasjon. Han ble forfremmet til stabssersjant og ble første vaktsjef på stasjonen.

I 1946 fikk han sitt radioamatørsertifikat og ble tildelt kallesignalet LA3YA.

Etter videre teknisk utdannelse ble han tilsatt som driftssjef for ”Norges varemesse på sjølyst” og senere for ”Inforama” i Bærum. Når inventar skulle skiftes ut i utstillingslokalene fikk alltid Oslogruppen førstevalg til å overta dette.

Når Carsten’s helse etter hvert begrenset hans muligheter til å være aktiv som radioamatør donerte han sitt radioutstyr til ”nødsambandsgruppen” .
Våre tanker går til Grethe og øvrig familie.

For oldtimers på LA4O
LA9LE

   

Bildet under til venstre viser Carsten i sin shack i Trondheim i 1946, og bildet under til høyre viser Carsten i shacken sin i Asker i 1991

LA3YA Shack 1946 Trondheim

la3ya shack Asker 1991