Lørdag 11. september 1999 – Junkauksjon på Linderudkollen

Årets junkauksjon gikk av stabelen på Linderudkollen denne Lørdag ettermiddagen. Nytt opplegg av året gjorde nok det ikke var så mange kjøpere tilstede som det vi er vant til å se på Oslo gruppens junkauksjoner.

Imidlertid hadde Oslogruppen skaffet tilveie svært mye bra utstyr for salg. Endel av utstyret var gruppens eget, og i tillegg stilte noen av medlemmene med eget “lager” av junk for salg.

Da årets opplegg var utendørs (for å få plass til alt junket) og det faktum at det var et relativt beskjedet antall kjøpere  -valgte gruppen å droppe auksjonsformen og heller benytte prinsippet med “loppesalg” dvs. by – prut – selg  -og ta med deg det du har kjøpt.     Opplegget fungerte utmeket og utstyret fikk “ben å gå på” .  Mye ble solgt, og de tilsammen ca. 35 frammøtte sikret seg  mengder av godbiter til en rimlig penge.

Strømforsyninger, scope, PC’er, printere, høyttalere, batterier,   transceivere, og annet materiell skiftet fort eiere, og de heldige kjøperne kunne   etterhvert frakte nyervervet utstyr hjem.

Men,
ikke før man hadde tatt godt for seg av nystekte vafler og nykokt kaffe fra Oslogruppens kjøkken -for anledningen betjent av Jeanette og  Anne-Marit. En svært god erstatning for gruppens tradisjonelle julekake.  (Kanskje noe styret skulle prøve oftere ?)

Linderudkollen gir en fin ramme for junkauksjon og konseptet bør kunne videreutvikles til  å bli en av de virkelig store “happenings” på junkfronten i Oslo-området, men arrangementet må markedsføres slik at “alle” vet at det er stor junkauksjon på gang.

Linderudkollen er også en av landets sentere for hoppsporten og de sports interesserte blandt oss kunne følge med på hopptrening i plastbakken innimellom kjøp/salg og pruting.  I Linderudkollen er det 3 hoppbakker, hvorav en er utstyrt for helårs trening og konkurranser.