Julehilsen fra formannen

Et rart og spesielt år er snart historie. Vi rakk tre medlemsmøter, generalforsamlingen og fem drop-in møter før koronaen var over oss. Heldigvis har vi en fantastisk hobby som vi kan utøve uten å spre smitte!

Radioamatørenes store happening, Norsk Hameeting – med NRRL’s generalforsamlig, var også blandt de mange arrangementene som dessverre måtte avlyses. Men – våre medlemmer har vært aktive likevel: Sambandsgruppen f.eks. har hatt over 100 oppdrag i år, repeatergruppen har hatt stor aktivitet – og vil fortsette denne inn i 2021.

Vi har hatt flere aktive SOTA operatører, onsdagsinnlogging på flere bånd. og vi har hatt medlemmer med på turer – Hansakollen og Svalbard, i tillegg til skikkelig trøkk fra flere i forbindelse med Field day. Vi må heller ikke glemme vår lokale QST-sending på mandager, som vi har holdt gående uten avbrudd, i hele år.

Vi forsøkte noen drop-in på Rommen etter sommeren, men måtte avlyse også disse da koronaen blusset opp igjen. Vi har imidlertid kjørt noen drop-in på nett – via Zoom, med stor suksess. Dette har gått over all forventning, så vi får bare fortsette denne aktiviteten inn i neste år. Følg med på vår hjemmeside la4o.no og logg deg inn. Du vil ikke angre!

Høstens lisenskurs ble gjennomført – tross koronaen. Introduksjonskvelden + tre undervisningskvelder ble avviklet i møterommet, men resten gikk via Zoom. Vi måtte sette en grense på 15 deltagere for å overholde smittevernreglene, og kurset ble fulltegnet! Vi rakk å få 9 av våre kursdeltagere + to privatister gjennom lisensprøven før jul, og legger opp til nye lisensprøver på nyåret. Gratulasjoner til våre nye radioamatører!

Styret har opprettholdt møteaktiviteten gjennom året, og begynt å se på alternativer for å få gjennomført en generalforsamling.

Jeg håper alle våre radiovenner og deres familier har kommet seg velberget gjennom den spesielle tiden dette året har vært, og at vi kan begynne å treffes igjen ikke alt for langt ut på nyåret. Vi er mange som savner den fine kontakten og radiopraten i klubblokalet på Rommen.

Styret takker for alle bidrag i året vi snart har bak oss, og ønsker dere alle en riktig god og fredelig jul, og et godt og aktivt nytt radioår!

Stay safe!

73 de LB8IH Fredrik

Formann i Oslogruppen