Inntrykk fra medlemsmøte Tirsdag 10. mai 2011 – Vi besøker teknisk museum

10052011 NTNM 2011smlOslo-gruppen inviterte til medlemsmøte på Teknisk museum denne Tirsdags-kvelden. Museet holdt åpent for oss, og ga de frammøtte et interessant program !
Tekst og bilder: LA6CSA Pål

Besøk på Norsk Teknisk Museum
Denne andre uken i mai var det onsdag allerede på tirsdag. Medlemsmøtet var flyttet en dag frem for å kunne besøke Norsk Teknisk Museum. 11 radioamatører møtte opp i finværet for å delta på en guidet tur i museet.
Denne kvelden var hovedfokuset på Vitensenterets planetarium og Mind gap, en utstilling om hjernen og hjerneforskning i Norge. Museet har også hovedutstillingen til Norsk Telemuseum.
10052011 ntnm c


Mind gap

10052011 ntnm dsUtstillingen Mind gap handler om hjernen og hjerneforskning, en utstilling der publikum får en sanselig og engasjerende opplevelse som en del av utstillingen. Mind gap er en blanding mellom utstilling og en kunstinstallasjon.
Hjernen er det mest brukte og minst forståtte naturfenomenet vi kjenner til. Hjernen er oss selv og motoren bak all kunnskap. Til tross for dens sentrale funksjon og all den kunnskap som stadig utvikles på dette feltet, er det gjort lite for å bringe forskningen og fascinasjonen ut til folk flest.

 

 

 

 

10052011 planetarietPlanetariet
Et planetarium er en kunstig stjernehimmel som gjør det mulig å oppleve nattehimmelens fantastiske diamanter innendørs. I Vitensenterets planetarium kan du se stjernene på den nordlige halvkule og finne ut hvor planetene befinner seg. Man skjønner fort at i den store sammenhengen så er både vi og steinen vi lever på små.

 

 

 

Norsk Telemuseum
Norsk Telemuseum har samlinger fra norsk telekommunikasjonhistorie og Telenors virksomhet Museet belyser
sammenhengen mellom telekommunikasjon og den samfunnsmessige utviklingen.10052011 ntnm b