Field day 2008 – LA4O hadde QTH ved Trollvannsstua

Årets Field day fant sted helgen 6. og 7. September. Ny utgave publisert med rapport fra field dayen ved LA5FRA Paul.

06092008 banner fd

Fint stort banner møtte de besøkende til årets field day arrangement ved Trollvanns stua.

Årets field day arrangement fant sted vet Trollvanns stua, et utfartssted i marka rett nedenfor Grefsenkollen. Oslo-gruppen møtte stor velvillighet fra vertskapet på Trollvann, og vi fikk rigge oss med telt og antenner noen hundre meter fra selve bevertningsstedet.

06092008 6yd 9ge fd 0806092008 teltet fd 08

 

 

 

 

LB6YD Gaute og LB9GE Trond kobler opp riggene.(Foto:LA5FRA)                                                                             Field day teltet klart for innrykk. (Foto:LA5FRA)

06092008 5hra 5fra fd 08

06092008 9opaog rekrut fd 08

 

 

 

 

 

 

 

 

LA5HRA Sindre og LA5FRA Paul foran den ene operatørplassen. (Foto:LA5FRA)                                                     Rekrutter og LA9OPA Joseph igang foran riggene.

06092008 4pga 7upa rekr fd 08

07092008 4pe 8fc fd 08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivrige tilhørere som venter på at det blir deres tur foran riggene. (Foto:LA5FRA)   Et par av gamlekarene tok også turen for sjekke årets field day opplegg. LA4PE Knut (tv) og LA8FC Kåre. (Foto:LA5FRA)

Det var en relativt trøtt gjeng som møtte opp i Oslogruppens lokaler på Rommen kl. 0900 lørdags morgen.

LB6YD Gaute, LA7UPA Ole, LA5GRA Jonas, LA4VRA Rune med Mette, og til slutt LA5FRA Paul med sin mor Pamela og stefar Oddvar.

Etter opplasting av tilhengere og biler bar det opp til Field day QTH’et. LA5GRA Jonas stakk innom Biltema for et siste innkjøp av diverse til batterier og lys til teltet. Vel fremme så begynte riggingen av teltet og antennene. Det var til dels kraftig vind, og under oppsetting var det like før teltet blåste sin vei. Etter at man hadde banket og banket fikk man teltpluggene ned i bakken, og fikk sikret teltet slik at dette ikke ble tatt av vinden.

LA4VRA Rune viste seg å være en utmerket kaster, og fikk de brusflaskene som fungerte som lodd, fylt halvveis med grus, relativt høyt opp i trærne. Når hjelpetauene hadde blitt kastet opp i trærne, ble en Windom FD4 og en stigefødet 80M dipol heist opp. Det var en del som lurte på hvordan vi hadde fått disse antennene så høyt opp som vi hadde. I tillegg til dette hadde vi en 12AVQ vertikal for 10M, 15M og 20M, en 20M dipol, en militær 6M antenne samt en X-50 vertikal for 2M/70CM.

Teltet ble innredet med tre bord, og batteripakken som LB9GE Trond hadde ladet opp på forhånd ble installert i teltet. Alt utstyret som ble brukt i teltet fikk PowerPole kontakter, og to PowerPole boards ble montert langs den ene teltstanga. Der ble batteripakken til Trond koblet inn, og alt utstyret ble koblet inn der. Vi hadde fire rigger i drift, en Yaesu FT897D, en Yaesu FT857D, en Kenwood TS-850 og en Kenwood TM-D700. Følgende bånd ble kjørt i løpet av helgen, 80M, 40M, 20M og 2M/70CM. I tillegg var APRS satt opp, som viste lokasjonen til LA4O Field day. Mange av de fremmøtte hadde også med seg portable radioer og disse ble også benyttet til lokalt samband og opp i mot LA5OR repeater.
LB6AE satte opp en lavvo som ble benyttet til sovetelt, slik at de som ble over natta hadde et sted å hvile seg.

Det var mange innom i løpet av lørdagen og søndagen, både radioamatører og andre interesserte, vi hadde jo hele fire rekrutter, hvorav tre av dem fikk prøve seg på lufta som LA4O portabel. Mette, XYL til LA4VRA Rune, dro på seg pile up på blant annet 80M. Hun påtok seg også grillingen lørdags kveld og vi hadde en kjempekoselig aften. Vi hadde også besøk av en yngre rekrutt som sa at han ville møte opp på kurs og på drop in. Han kom til og med begge dagene og var veldig ivrig.

Det ble kjørt radio hele natt gjennom, til tross for dårlige forhold, og LA5GRA Jonas dro inn mange kontakter på 80M i de sene nattetimer. Alt i alt ble det rundt 170 kontakter til sammen, med hovedtyngden på 80M. Søndag hadde vi besøk av bl.a. LA8FC Kåre, LA2IRA, LA4PE med XYL, LA9OPA Joseph, som også kjørte flere stasjoner på opp til 4 språk. Flere andre intereserte var innom, noen kjørte radio, mens andre igjen andre kom for å drikke kaffe og hilse på.

Det viste seg at vi hadde brekasje på antenna for 40M og derfor ble det dårlig resultat for oss på det båndet J

Jeg vil på vegne av Oslogruppa takke alle for en fantastisk innsats for å få dette gjennomført. Det var en god følelse man satt igjen med når søndagen kom og gikk. Det var en del ferske radioamatører som fikk oppleve dette for første gang, og det frister veldig til gjentakelse neste år!

73 de
LA5FRA Paul