EYAC 2016 er over etter 3 vellykkede konkurransedager

eyac2016 logo2m løpet Mandag med start fra Sognsvann og mål på Låkeberget i Maridalen, og 80m løpet Tirsdag med start fra Linderudkollen og mål ved Trollvann, ga begge riktig nivå av utfordringer for de unge deltagerne.   

Det ble hektiske dager for arrangørstaben, siden de første lagene allerede ankom Torsdag 30. og de siste reiste fra Gardermoen Onsdag kveld.

Mesterskapet samlet nesten 90 løpere fra 11 land. Med lagledere og besøkende, var NRRL og Norge vertskap for nesten 140 besøkende.
Mange av Oslo-gruppens medlemmer gjorde en kjempeinnsats disse dagene.
Under teksten finner du flere bilder fra arrangementet.

Spesielt hyggelig er det å kunne fortelle at Norge som eneste Nordiske land hadde deltagere med i konkurransen, og at vi stilte med 4 unge løpere.

EYAC eller ( European Youth ARDF championship ) arrangeres for ungdom i alderen 14 – 16 år, og består av 3 separate konkurranser. Nemlig Sprint løpet som gikk på Fornebu Søndagen, 2m løpet som gikk i området mellom Sognsvann og Maridalen mandagen og 80m løpet som gikk i området mellom Linderudkollen og Trollvann Tirsdagen.

Både Start og Mål området skal rigges etter bestemte regler, og også med telt i tilfelle regnvær ( Dvs. telt-tak nok til 140 mennesker) . Det skal ordnes med tilfredsstillende sanitær forhold så arrangørstaben hadde nok å henge fingrene i fra tidlig morgen til utpå ettermiddagen de tre konkuransedagene.

Hver kveld var det medaljeseremoni, det deles ut medaljer i hver klasse W14, W16, M14 og M16 i tillegg kommer lagkonkurransenene for hver av klasssene, så de som jobbet med det administrative hadde hendene fulle også utover kvelden.

LA3PK NRRL’s President, LA2RR visepresident i IARU, Z32TO Oliver Tabakovski EC medlem med ansvar for radio-orientering i IARU reg 1 og OK2BWN Jiri Marecek formann i working group for ARDF i IARU region 1 overrakte medaljene. Høytidelige seremonier med avspilling av nasjonalsanger og heising av flagg på storskjerm bak medaljevinnerene

Noen utfordringer oppstod selvfølgelig underveis, men disse ble løst fortløpende og under avslutningen for mesterskapet høstet NRRL og radioorienteringsmiljøet i Norge stor takk for godt gjennomførte konkurranser.

Å se så mange spreke og dedikerte undommer er jo også en inspirasjon for oss som har vært med i mange år, og gir håp for framtiden.

Et slikt mesterskap krever en stor stab av frivillige, og vi hadde ca. 30 radio-amatører og andre frivillige i sving hver av de 3 konkurransedagene.

Som formann for juryen stilte Jiri Marecek OK2BWN fra Tsjekkia.

NRRL’s RPO manager LA9NGA Jon har gjort en kjempejobb med å få lagt dette ungdomsarrangementet til Norge og dermed nok en gang få markert Norge på kartet i internasjonal radio-orienterings sammenheng.

Vi må rette en stor takk til de mange frivillige fra Oslo-gruppen.  Nesten hele styret stilte opp og gjorde en kjempeinnsats i tillegg til andre medlemmer i gruppen.
Medlemmer i Follo-gruppen og AB-gruppen. og selvfølgelig RON Norge – og noen som ikke (ennå ?) er radioamatamatører gjorde også en stor innsats.
Arrangørstaben jobbet hardt, godt -og kort sagt gjorde en kjempejobb slik at arrangementet ble en suksess (Ingen nevnt – ingen glemt)

For resultater, kart og mer informasjon se www. eyac2016.org

Takk til LA6KCA Svein for bilder.

LA1KP Øivind 

 

Det blir endel folk

Det blir endel folk å holde styr på, men for all del – dette er er i det store og hele en veldisiplinert gjeng !

 

Fullt fokus 1

Her er det fullt fokus !

Her går det unna 1

Her går det unna!

At post 1

Det kan bli bli hektisk når flere skal stemple på post samtidig

 

At post 4

Ung nordmann har funnet mål senderen !

 

At finish 80m 2

Her er det fokus og ikke sekund går til spille !

Live resultatserveice 1

Spente løpere følger med på live resultatservice for å se hvordan de ligger an… her kan status for den enkelte endre seg fort etterhevrt som nye løpere passerer målstreken. 

 

 

2m serersserimoni lag 2

Medaljeseremoni i M 16 klassen for lag 2m.

2m serersserimoni lag 1

Medaljeseremoni i W 16 klassen for lag 2m løpet.