Referat fra medlemsmøte Onsdag 19. august 2015

Inntrykk fra HAM messen i Friedrichshafen v/LA6CSA Pål

Formannen Frode LA4GF ønsket velkommen til høstens første ordinære møte.

Innledningsvis takket han for innsatsen på ryddedugnaden onsdagen før hvor mye gammelt «kjekt å ha» ble kjørt på dynga. Det var representanter fra repeatergruppen, sambandsavdelingen og shack gruppen som kvalitetssikret at verdifulle gjenstander ikke gikk tapt. Og en spesiell takk til Ragnar LA7YI som stilte med henger og besørget bortkjøring.

Oslogruppen har kjøpt 9 båndpass filtere fra LA7SI til en svært hyggelig pris. Så nå kan vi forhåpentligvis kjøre alle bånd uten interferens problemer kommende field day.

Det blir informasjons-møte for interesserte kurs deltagere Onsdag 26. august 2015 kl: 19:00. Stedet er i Oslogruppens lokaler. Kurset starter opp i september og fører fram til lisensprøve i slutten av november.

Kveldens foredragsholder var Pål som viste video fra årets ham radio utstilling i Friedrichshafen. Innledningsvis viste han bilder fra verdens største modelljernbane i Hamburg, med mye snadder for alle oss teknisk interesserte.
Flotteste rig på messen var Hilbering PT-8000 med en prislapp på EUR 13.000 i Tyskland. Riggen fås i forskjellige farger for å kunne matche interiøret i Shacken. Han viste også bilder fra Kenwoods langt rimeligere flaggskip TS-990. Men et gigantisk surplus marked muliggjorde også innkjøp for radioamatører som ikke ønsker å bruke så mye penger på hobbyen.

Steinar, LA5OM, refererte fra Nordisk mesterskap i RPO på Lillehammer som NRRL arrangerte i samarbeide med Radio Orientering Norge (RON) og Lillehammergruppen. Her var det 50 deltakere fra Russland, Tyskland samt de skandinaviske landene. Neste RPO utfordring blir Europeisk mesterskap for ungdom sommeren 2016. EYAC European Youth Championship.
Mesterskapet samler ungdommer i alderen 12-16 år fra øst- og vest Europa. Arrangeres av NRRL i samarbeide med RON sommeren 2016.

Oslogruppen trenger mannskaper til sambandsoppdrag på en av høstens store folkefester i tigerstaden: Oslo Maraton 18-19. september 2015. Det er planleggingsmøter mandag 24. august og mandag 14. september.

Til slutt viste Pål bilder fra Harbour Ex15 28. og 29. april som NRRL Sambandstjenesten deltok i. Representerer den største sivile øvelsen som er gjennomført i Norge. Scenarioene i øvelsen omfattet blant annet brann i et tankanlegg på Sjursøya i Oslo med masseevakuering av beboere i området og en grunnstøting.

-3pk