Referat fra medlemsmøte 22. mars 2006 – Mini DX-pedisjon til Antarktis v /LA6IKA Svein

Mini DX ekspedisjon til Antarktis, Syd-amareika, Påskeøya og Juan Fernandez øya v/ LA6IKA Svein.
Etter at kaffen og julekakene var kommet på bordet, ønsket formannen de 22 frammøtte velkommen til kveldens møte og ga raskt ordet til kveldens foredragsholder LA6IKA Svein.

Svein skulle fortelle om sin kombinerte ferietur og “mini” DX ekspedisjon – men etter å hørt introduksjonen ble det fort klart at denne turen ikke akkurat kommer inn under klassen “mini”.

Turen startet i Hammerfest med sørgående hurtigrute og fortsatte sørover helt ned til Antarktis og Sør-Amerika med hurtigruten Nord Norge”, selvfølgelig med mange interessante havneanløp underveis.
2 av hurtigruteskipene har de siste årene seilt som cruise skip i sør-amerika når det er vintersesong her hjemme.

Etter å ha forlatt hurtigruten i Argentina, tok Svein turen til Chile og også over til den lille øya Juan Fernandez.

Han besøkte deretter Påskeøya. Totalt sett tok turen mer enn 4 måneder.

Som den aktive radioamatøren han er hadde Svein med seg sin IC-703S QRP HF rig, med tilhørende utstyr. (lett portabelt utstyr inneholdene bl.a en selvbygget Rybakov 806 multibånd antenne, buddy-pole antenne og oppladbart batteri).

Både rig og utstyr ble flittig benyttet både fra skipet og de mange overnattingsstedene Svein hadde på reisen. Resultatene i loggen og dermed også Svein’s egen erfaring, viser at at det er fullt mulig å ha forbindelse verden rundt med lav effekt, spesielt når man benytter CW og digitale modes.

Svein hadde på forhånd ordnet med sendetillatelser fra flere av landene han besøkte og kunne dermed operere på sinde foretrukne modes CW og PSK med sin QRP rig underveis.

Vi takker Svein for et velforberedt foredrag med gode bilder og interessante kommentarer, og ser fram til å høre mer ved en senere anledning.

Bildet til høyre under, viser QSO statistikken fra turen.

Foto-tekst : la1kp

220306b
220306c