Nytt fra styret 26. april 2014 – Silent key LA8WF Jon Dahl

SK LA8WF 2014 smlDet er med sorg vi melder at LA8WF Jon Dahl er død. Jon døde tirsdag 22. april 2014.

Jon, var i alle år en trofast støttespiller i sin lokale gruppe Asker og Bærum-gruppen og har gjennom et langt liv bidratt til fellesskapet i en lang rekke verv.

 

LA8WF Jon var en aktiv mann på radio og engasjerte seg spesielt i VHF og høyere frekvenser hvor han trofast deltok i Tirsdags-testene. Jon delte rundhåndet ut av sin store kompetanse til andre, både fjern og nær, som trengte hjelp og bistand i tekniske og praktiske spørsmål.

Tidlig på 70 tallet når det ble mulig med repeatere var Jon blant initiativtakerne til å få etablert repeatere, og ble da også NRRL’s første repeater-manager, et verv han hadde i mange år. Han utførte utførte sin gjerning med stort engasjement og bidro med sin store kunnskap innenfor området, til at mange grupper rundt om i landet kom igang med etablering og drift av repeatere.

LA8WF Jon var også aktiv på HF, gledet seg over å få kontakt med DX-ekspedisjoner og hadde svært mange av verdens DXCC land i loggen.

Jon døde tidlig tirsdag morgen den 22. april etter at sykdommen han har slitt med endel år, tok en alvorlig vending de siste ukene. Bisettelsen vil finne sted fra Tanum kirke tirsdag 6. mai kl.11:00.

Jon ble hedret for sin innsats for radio-amatørsaken ved å bli utnevnt til Ridder av Den Gylden Nøkkels Orden i 1977, og var ved sin bortgang æresmedlem i Asker og Bæreum-gruppen.

Med LA8WF Jon’s bortgang har Asker og Bærum-gruppen mistet en trofast støttespiller og verdifull resurs, og vi radio-amatører en god venn med et dypt og ekte engasjement for radio-amatørsaken.

for Oslogruppen-av NRRL
LA1KP Øivind