Oslogruppen på Teknisk Museum søndag 22. mai 2022

NRRL fikk invitasjon til å stille med stand av foreningen “Teknisk museums venner”, som arrangerte familiedag denne søndagen, og vi rigget til med en stand ved hovedinngangen.

NRRL har fått et rom inne i museet, men dette er ikke klart ennå, så utendørs stand ble et godt alternativ. Vi var 7 medlemmer av Oslogruppen tilstede, og startet med å reise et telt da det kom litt lett regn på morgenen.

Noe av det første radiomessige vi forsøkte var å logge inn på QST-LA, men med dårlige forhold (og støyteppe på S7) ble vi ikke hørt. Vi forsøkte med både en EFHW 10-80 og en mag-loop antenne, men – nei. (Mag-loop antennen plukket opp langt mindre støy enn EFHW-antennen). Vi fikk noen kontakter på 20m senere på dagen – Øst-Europa, Italia og Storbritannia svikter sjelden. Portabeltesten ble også null pga forholdene.

FT-8 gikk bedre, og det er gøy å kunne vise resultatene på en PC-skjerm!
Videre hadde vi en Whisper-stasjon som ble hørt både i Australia og USA (og mange i mellom), og besøkende lot seg imponere av hva vi fikk ut av den lave effekten og den enkle fiskestang-antennen.

Vi hadde også et demo-bord for morse, hvor interesserte kunne prøve seg med morsenøkkel og lese hva de morset på et display. Morse var faktisk det mest populære innslaget, og det var også morseaktivitet innendørs i museet. Hele morse-oppsettet var bygget av hhv LA4ZCA Torbjørn og LA3ZA Sverre, som også fikk vist hva som kan lages med en 3D-printer. Både smart, lærerikt og inspirerende!

Noen fribåndsradioer – mest for barna, overrasket vi en del med, da en radio ble hengt opp ved inngangen, hvor vi kunne snakke til de som passerte og oppfordre til å svare 🙂

Alt i alt en flott dag for oss 7 som stilte; LA4ZCA Torbjørn (som er hovedkontakt mot museet), LA3ZA Sverre, LB0HI Truls, LB3KJ Petter, LB6AJ Eskil, LB8IH Fredrik og LB9EH Bjørn.


Video: LB8IH Fredrik

Foto: LB8IH Fredrik

Foto: LB6AJ Eskil

Foto: LB6AJ Eskil