Inntrykk fra Oslogruppens 100-års jubileumsmiddag

Lørdag 9. september 2023 var 58 deltagere samlet på Clarion Hotel Oslo i Bjørvika til en flott jubileumsmiddag.

Det var jubileumskomiteen – bestående av LA1KP Øivind, LA7IJ Truls, LB0FI Morten og LB8IH Fredrik – som inviterte. Påmelding og betaling ble gjennomført digitalt på Oslogruppens hjemmeside.

Vi startet med en aperitiff kl 17:30 i foajéen og fikk god anledning til å mingle og treffe gode radiovenner fra både nyere tid og eldre dager. Stemningen var allerede svært god da vi satt oss til bords på fire langbord pyntet med hvite duker og blomster.

Middagen var en tre-retter bestående av:

Forrett – Mørposjert hummerhale med fennikkel- og eplesalat, syltede solbær og sjøkreps buljong

Hovedrett – Langtidsstekt indrefilet av hjort, karamellisert, rødbetekrem, borretaneløk, stekt villsopp og sherry- og einebærreduksjon

Dessert – Madeira posjert pære med jordskokk ganache, ripsgelè og sprø Røros-skjenning.

Drikke: vin eller annet etter ønske.

Formannen, LB8IH Fredrik ønsket velkommen – etter å ha introdusert seg selv via radio(!). I talen ble det lagt vekt på at Oslogruppens medlemmer skulle være stolte av både gruppen og av all den frivillige innsatsen som er lagt ned i løpet av 100 år i klubbens historie. Det ble pekt på mange aktiviteter som Oslogruppen har – og har hatt opp gjennom årene, og vist til at teknisk viten og nysgjerrighet sammen med en kunnskaps- og erfaringsbasert hobby har gitt oss et godt grunnlag for kameratskapet og det gode miljøet vi har i Oslogruppen. NRRL’s President Thomas Snare Knutsen ble nevnt spesielt som den eneste eksternt inviterte. Avslutningsvis ble det vist til det gode forholdet og samarbeidet Oslogruppen har med NRRL, og ordet ble deretter overlatt til kveldens toastmaster LA3ST Stein.

Før hovedretten ble våre tre nye Æresmedlemmer presentert på scenen – LA7UCA Rune, LA8JMA Helga, og LA9YKA Øyvind, sammen med våre to eksisterende æresmedlemmer LA1KP Øivind og LA7YI Ragnar.

Etter hovedretten ble det sagt noen ord om klubbens hundreårige – og noen ganger pussige historie av LA1KP Øivind, og etter desserten noen hyggelige ord om Oslogruppen og dens medlemmer og aktiviteter fra LA5HE Ragnar – som er den som har klubbens eldste medlemskap fra mai 1952, og fra et yngre medlem LB9EH Bjørn.

NRRL’s president LA3PNA Thomas Snare Knutsen avsluttet middagen med å takke for maten og overrekke en gave fra NRRL til Oslogruppen – en flott Bencher morsenøkkel med messingskilt som markerte jubileet.

Deltagerne hadde fått utdelt et lodd under hver tallerken. Christech AS sponset Oslogruppen med to flotte hovedpremier – en Wouxun VHF/UHF-radio ble vunnet av LB1LG Ronny, mens LA7SI Per vant en Diamond baseantenne for 6m, 2m og 70cm.

Etter middagen ble det mer mingling og småpraten gikk lett. Det var svært god stemning og en varm og vennlig atmosfære før de fleste gikk hvert til sitt ved 23:30-tiden etter en svært hyggelig og vellykket kveld.

Stor takk til alle som deltok og bidro til at dette ble en minnerik kveld i Oslogruppen!

LB8IH Fredrik
Formann

Foto: LA7IJ Truls og LB6AJ Eskil