topbanner

Norsk Radio Relæ Liga

nrrl logoNorsk Radio Relæ Liga (NRRL) er radioamatørenes organisasjon i Norge. Organisasjonens formål er dels å arbeide innad med å styrke samarbeidet og vennskapet mellom radioamatørene og å høyne deres faglige nivå, dels en utadrettet virksomhet med å gjøre amatørradio kjent og ivareta radioamatørenes interesser overfor myndighetene.

Både i det interne arbeid og i bestrebelsene på å utbre kjennskap om amatørradio, spiller NRRLs grupper (lokalavdelinger) en viktig rolle. Gruppene arrangerer møter og sammenkomster med faglig og sosialt innhold, og holder kurs som fører frem til prøven for radioamatørlisens.

Mange grupper deltar i NRRL Sambandstjenesten. NRRL Sambandstjenesten er en landsomfattende, frivillig organisasjon med over 40 aktive sambandsgrupper spredt over hele landet. Medlemmene i NRRL Sambandstjenesten er lisensierte radioamatører som har bestått en internasjonalt anerkjent eksamen og blitt tildelt lisens fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom, tidl. Post- og Teletilsynet). Lisensen krever ferdigheter i radioteknikk, radiobølgeutbredelse, kommunikasjon og ekspedisjonsteknikk.

Det er en sentral oppgave for NRRL å holde nær kontakt med Nkom som er den myndighet som har ansvaret for amatørradio i Norge. Det har gjennom årene utviklet seg et tillitsforhold mellom myndighetene og NRRL, og radioamatørene kan glede seg over at myndighetene ser på dem som en ansvarlig tjeneste, med evne og vilje til å overholde de forskrifter som er gitt for tjenesten, og med stor grad av selvdisiplin.

Oslogruppen av NRRL er NRRLs lokalavdeling i Oslo.

Du kan lese mer om NRRL og NRRLs virksomhet på www.nrrl.no.

 

Siste nytt fra NRRL

 • Winlink - Foredrag fra NRRL Sambandstjenesten

  Winlink - Foredrag fra NRRL Sambandstjenesten Neste foredrag finner sted tirsdag 11. mai kl. 1900. Da er det LA5ABA Jørn som vil snakke om Winlink som krisesamband og tar for seg temaene:- Introduksjon til Winlink- Winlink – klienter- Operasjonsmåter- Winlink i NorgeForedraget vil bli kjørt på Teams.Følg denne lenken for å få adgang til foredraget.

  Les mer...
 • Utdrag fra protokoll fra generalforsamlingen 2021

  Utdrag fra protokoll fra generalforsamlingen 2021 Oppdatert med nedlastbar PDF av protokoll og referat.Møtet er blitt gjennomført heldigitalt fra 18. april kl. 10:00 til 26. april kl. 10:00. Resultatet fra generalforsamlingen ble som følger:

  Les mer...
 • HamConvention 2021

  HamConvention 2021 Det er duket for digital HamConvention i regi av NRRL! Vi har masse å glede oss til i uka som kommer! Les hele programmet og merk av klokkeslettene i kalenderen. Programmet vil bli vist på NRRLs YouTube-kanal og på NRRLs web, her: www.nrrl.no/hamconventionTrykk gjerne "Liker" på filmene og bli abonnent på vår YouTube-kanal. Skrur du på varsling får du varsel hver gang en ny film publiseres.

  Les mer...