topbanner

Resultat fra RPO-løp under Field Day 2023

Under Oslogruppens Field Day-arrangement ved Trollvannstua i Grefsenåsen helga 1. til 3. september 2023, ble det arrangert et radiopeileorienteringsløp (RPO).

Det var LA5OM Steinar som sto for arrangeringen av dette løpet. Søndag ettermiddag startet med en introduksjon til alle Field Day-deltakerne, hvor LA5OM fortalte om radiopeileorientering, peileteknikk og hvordan man deltar i RPO-løpet.

Klokka 14:00 ble kart og peilere utdelt, og hele 8 (10) personer deltok i løpet. Tre av løperne deltar i Oslogruppens lisenskurs, som startet opp tre dager tidligere.

Lengden var 1,3 kilometer med korteste løpbar vei, og det var lagt ut tre poster. Med tre poster i stedet for fem, ble det også litt tid mellom signalene fra postene, slik at deltakerne rakk å skille mellom de ulike signalene.

Det var en fin introduksjon til RPO, og flere av deltakerne sa de kunne tenke seg å prøve mer av dette. Aktiviteten vakte også oppmerksomhet blant turgåere, som lurte på hva deltakerne holdt på med ute i skogen. I tillegg til en andreplass, fikk også LA7KJ Rune sikret seg en solid kantarell-fangst.

Dette var en hyggelig aktivitet og Oslogruppen takker LA5OM Steinar for godt gjennomført løp! Mer info om RPO på radioorientering.no


Resultater:

 

Kallesignal

Navn

Poster

Løpstid

1.

Kursdeltaker

Jon Heier

3/3 poster

38 minutter

2.

LA7KJ

Rune + barnebarn Ester og Brigt

3/3 poster

41 minutter

3.

LB8IH

Fredrik

3/3 poster

44 minutter

4.

LB6EJ

Thor

3/3 poster

48 minutter

5.

Kursdeltaker

Alf Skre

3/3 poster

50 minutter

6.

LB7SJ

Nina

3/3 poster

63 minutter

7.

Kursdeltaker

Emil Hansli

2/3 poster

37 minutter

8.

LB6AJ

Eskil

2/3 poster

39 minutter


Foto: LB6AJ Eskil