topbanner

Medlemsmøte: "Historiske tilbakeblikk del 3" ved LA1KP Øivind

Oslogruppen ønsker velkommen til medlemsmøte på Rommen onsdag 15. november kl. 19.30. Kveldens tema er "Historiske tilbakeblikk" og LA1KP Øivind fokuserer denne gang på radioamatørenes innsats under andre verdenskrig. Foredraget kan også følges via Zoom. Meld deg på her

Dette blir på ingen måte noen komplett oversikt over all aktivitet, men gir et innblikk i hvordan det ble operert illegalt ikke bare i Oslo, men også andre steder rundt om i landet.

Stoffet er samlet og tilrettelagt fra artikler i vårt medlemsblad, samt fra bøker som er utgitt gjennom årene. Denne dokumentasjonen beskriver betydningen som radioamatørene og andre som utdannet seg til telegrafister og andre medhjelpere hadde for kommunikasjonen mellom hjemmefronten i distriktene, sentralledelsen og England.

LA9LE Tommy vil også vise frem et autentisk Berit-sett - B Mk II. Det engelske Berit-settet er av mange ansett for å være det ultimate agent-radio settet. Det er hevdet at det ble levert ca. 70 sett til Norge under krigen. Berit-settet ble også brukt av Forsvaret i mange år etter krigen. (Ref. LA6NCA)

Dørene åpner som vanlig kl 18:30 for prat og kaffe og foredraget starter kl. 19:30.

Bildet under viser utdrag fra artikler i vårt medlemsblad tidlig i 1939. Dette viser jo at det var oppmerksomhet rundt NRRL og radioamatørenes kunnskaper i månedene før okkupasjonen den 9. april 1940.