topbanner

Møter 2022

Oslogruppen på Teknisk Museum søndag 22. mai 2022

NRRL fikk invitasjon til å stille med stand av foreningen "Teknisk museums venner", som arrangerte familiedag denne søndagen, og vi rigget til med en stand ved hovedinngangen.

NRRL har fått et rom inne i museet, men dette er ikke klart ennå, så utendørs stand ble et godt alternativ. Vi var 7 medlemmer av Oslogruppen tilstede, og startet med å reise et telt da det kom litt lett regn på morgenen.

Les mer …

Telegrafi kan ikke kjøpes for penger. Last ned PDF fil

Vel 20 radioamatører var samlet både fysisk og digitalt onsdag 11. mai for å lytte til LA4CIA Lewi: "Telegrafi kan ikke kjøpes for penger". Og hvilket foredrag vi fikk servert! Halvannen time med pur glede om CW. Lewi er en fryd å lytte til og meget inspirerende! Synd for dere som gikk glipp av dette. Men trykk gjerne på "Les mer" for å laste ned PDF.

Les mer …

Referat fra medlemsmøte 20.4 - µSDX QRP TRCV prosjektet med LA7WRA Peter

Onsdag 20.4.2022 var 11 medlemmer samlet på Rommen for å lytte til LA7WRA Peter sitt foredrag om µSDX QRP TRCV prosjektet.

Foredraget ble også vist på årets Hammeeting i mars og PDF kan lastes ned her.

µSDX er en QRP transceiver basert på QRP Labs QCX 5W CW transceiver byggesett, som er en single-bånds 5W CW transceiver for 80, 60, 40, 30, 20 og 17m båndene bygget rundt prosessoren Atmega 328P. 

Les mer …

Medlemsmøte på Rommen onsdag 20.4: uSDX QRP SDR TRCV Project

Oslogruppen ønsker velkommen til medlemsmøte onsdag 20. april kl. 19.30, hvor LA7WRA Peter skal presentere sitt spennende QRP byggeprosjekt, som også ble presentert på årets Hammeeting: uSDX QRP micro Software Defined Transceiver. Mer info her.

Denne SDR-tranceiveren fra PE1NNZ Guido baseres på åpen kildekode og dekker 80-10m SSB og digitale modes. Vi legger opp til en gjennomgang av prosjektet og en demo. Dørene åpner kl. 18.30. Velkommen!

Les mer …

  • 1
  • 2